Kjellervenner er fadder for Gloster Gladiator 423

I formålet for Kjellervenner står det blant annet at at vi skal bidra til utviklingen av Kjeller flyplass og bevare og belyse historien om Kjeller flyplass. På årsmøtet for Kjellervenner ble det vedtatt at Kjellervenner skal være med i Fadderprogrammet for å bygge en norsk Gloster Gladiator 423 som kan ha tilhold på Kjeller.

Formålet med prosjektet GG423 er å fokusere på den viktige rollen flyvåpenet hadde ved angrepet på Norge 9.april 1940 og spesielt flyet Gloster Gladiator 423. Det ble bygget mange GG423 på Kjeller, men ingen flygende Glostre finnes i Norge. Det håper vi å bidra til å gjøre noe med!

Les mer om Gloster Gladiator 423 på nettsiden www.423.no

Les om fadderprogrammet her. Bli fadder du også!

 

 

 

Published by

Frøydis

Leder for Kjellervenner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *