Vandretur i Kjellers kulturhistorie onsdag 28. sept. kl. 17:30


.facebook_1453997687901Kjellerområdet har mye historie som ennå ikke er fullt ut formidlet. Det er stadfestet i rapporten fra Norsk institutt for kulturminnevern (NIKU-rapporten) som ble utarbeidet i forbindelse med Mulighetsstudien og framtida på Kjeller flyplass.

Kjellervenner inviterer til vandretur i det området som ligger øst for Kjeller gård. Der skal vi, med Roald Hansen som kjentmann, se nærmere på anlegg som stammer fra krigens dager. Noen stikkord er FFI, Russerleieren og luftvernartilleriet. Vi får også et innblikk i nye teorier om Kjellers historie under krigen.

Vandringen starter fra Småflyhavna ved parkeringsplassen mot Fetveien ved enden av KFF-hangaren kl. 17:30.

Vi sees på Kjeller!

Les NIKU-rapporten på nettsidene til Stiftelsen Kjeller flyhistoriske kulturpark (Kfk):http://kjeller1912.no/kjeller-er-et-unikt-kulturmiljo/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *